Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 26 de març del 2012

ELS ALUMNES DE 4ESO-C i 2ESO-D ORGANITZEN UNA RECOLLIDA DE TAPS PER AJUDAR UN AFECTAT PER LA PARÀLISI CEREBRAL

Els alumnes de 4t C i els de 2n D han tengut la iniciativa de fer una recollida de taps de plàstic per ajudar en el tractament d'un nin de 2 anys amb paràlisi cerebral (Jaume Estrany). La paràlisi cerebral és un terme que engloba a totes les paràlisis no progressives degudes a una lesió cerebral permanent produïda abans, durant o després del naixement. Entre 0,1 i 0,2% dels nins i nines pateixen alguna forma de paràlisi cerebral; en el cas de bebès prematurs o de baix pes, aquesta xifra augmenta a l'1%. En la majoria dels afectats per paralisis cerebrals els músculs estan paralitzats i rígids, i en alguns altres casos es caracteritza per moviments lents involuntaris de les extremitats o del tronc i l'arrel dels membres. Poden aparèixer també moviments violents. El principal objectiu en el tractament de la paràlisi cerebral és aconseguir que els pacients aconsegueixen el màxim grau d'independència dins de les limitacions imposades per la seua minusvalidesa motora i per la resta d'alteracions que presenten.
Animau-vos a reciclar taps per ajudar a nen Jaume i a la seva família

Jaume Estrany va néixer als sis mesos i mig perquè el bacteri Listeria monocytogenes va complicar l’embaràs de la seva mare, Antònia Balaguer i aquest fet provocà que el nadó nasqués abans d’hora. El petit pateix paràlisi cerebral i la seva família sol·licita ajuda per tal de poder realitzar un tractament hormonal a Madrid, poder realitzar sessions de fisioteràpia i millorar la seva qualitat de vida.
En principi els alumnes de 4t C havien pensat posar un contenidor  per  recollir els taps a la seva aula, però  després de parlar-ne amb la directiva s'ha decidit que ells posaran un contenidor en el centre (aquesta setmana) perquè tothom que vulgui pugui deixar els seus taps.
Els taps poden ser de begudes (aigua, refresc, brou, llet,...), de productes de neteja (lleixiu, detergent, suavitzant, amoníac,...), de productes d’higiene (xampú, gel, desodorant, laca,...), de menjar (nocilla, paté, ...).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada