Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 6 d’octubre del 2012

1r PREMI DE NARRATIVA DE 4t ESO DEL CONCURS LITERARI DE SANT JORDI 2012

Autor: Gabriel Ferrer Garau
Grup: 4t B
Curs: 2011-2012
1r Premi Narrativa 4t ESO
 SOMETIMENT

Un món apocalíptic: els rius de lava brollen on abans hi havia vegetació

18 d'abril 2031
Avui és el meu aniversari, ja tinc 17 anys. L'hem celebrat al refugi. Com sempre, la vida allà és tranquil·la i segura. El pastís de xocolata ha sigut molt bo. Els meus amics m'han regalat una camisa i els meus pares un dispositiu que s'utilitza com a DNI i s'entrega als al·lots que ja tenen 17 anys.

Ja fa més de 5 anys que estam instal·lats a les nostres infraestructures d'evasió, a causa de la invasió que vàrem sofrir. Ningú s'atreveix a pronunciar-ho, però a mi no em fan por, sé que tard o d'hora acabarem amb els inquilins, “els ponis comunistes mutants verds i vermells de la dimensió J”

13 d'octubre 2031
Els ponis comunistes mutants verds i vermells de la dimensió J han acabat de construir la seva fortalesa, per damunt de l'ambient apocalíptic que han deixat a la superfície, on no hi creix vegetació. Els rius de lava brollen per on abans hi havia mars i rius cristal·lins. No hi ha recursos a l'exterior, per la qual cosa hem de ser autosuficients amb els pocs materials dels que disposam. La seva metròpoli consta d'una estructura esfèrica, la qual està subjectada per una fina columna feta per una substància que han creat amb materials de la seva dimensió. L'hem anomenada “el niu”.

Ens envaeix un gran sentiment d'impotència contemplant la seva llar, però el que més ens causa terror és el seu cap, l'anomenen Polanin. Poque persones que l'han vist han tornat amb vida, sembra el terror per allà on trepitja.
Els tirànics ponis comunistes mutants verds i vermells de la dimensió J

21 de novembre 2031
Els ponis comunistes mutants verds i vermells de la dimensió J ja han traspassat tres de les cinc barreres de seguretat que ens separen del seu paratge post apocalíptic. La població ha minvat considerablement a causa de les morts dels que ens han defensat. Morts, no exactament, els ponis comunistes mutants i vermells de la dimensió J utilitzen un raig: el raig comunista-J, el qual doblega la ment de qui afecta i el torna un dels seus.

Les collites de les que vivim estan minvant considerablement. Ja fa dues setmanes que ens alimentam només d'espinacs secs a causa que la terra s'està empobrint. Ja seria hora de rotar, ja que estam utilitzant un sistema de rotació triennal.

1 de gener 2032
Avui l'arribada dels ponis comunistes mutants verds i vermells de la dimensió J acaba de complir sis anys. Mai podré oblidar com va començar: els científics investigadors russos experimentaven amb la teoria de cordes amb àtoms de certs elements i làsers de gran potència. El que havia de ser un gran descobriment va ser una gram tragèdia. Els làsers varen inestabilitzar els àtoms i varen crear un portal cap a un univers alternatiu que varen anomenar dimensió J. En setanta-dues hores, els ponis comunistes mutants verds i vermells de la dimensió J ens varen sotmetre i només els més astuts es varen poder amagar en coves, búnquers... Seguim vivint amb la por que ens sotmetin a tots.
Benito Ponini, líder dels ponis capitalistes mutants grocs i blaus de la dimensió G

28 de febrer 2032
El meu germà ha trobat la solució. Ja no importa que només ens quedi una barrera. El meu germà ha fet el mateix experiment que va crear la dimensió J, però invertit. Ha utilitzat àtoms dels elements Seleni, Xenó i Rubidi i els ha accelerat amb un potent làser. Ha creat l'impossible: un portal a la dimensió G. Allà ha fet un pacte amb Benito Ponini, el líder dels ponis capitalistes mutants grocs i blaus de la dimensió G. Ja no tinc por als enemics, demà recuperarem el nostre planeta i atacarem el niu.

I el dia de demà l'anomenarem dia de la independència mundial.

1 comentari: