Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 11 d’octubre del 2012

VAGA D'ESTUDIANTS A L'IES PORRERES

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) va convocar  pel dia d'avui, una vaga als centres de Secundària de Mallorca en contra de les reformes i retallades que s'estan aplicant a l'ensenyament. Segons marca la legislació vigent, un grup d'alumnes de 3r, 4t i PQPI del nostre centre van presentar la convocatòria de vaga a la directiva i als seus companys. La directiva va dur a terme una junta de delegats de 3r, 4t i PQPI (el únics amb dret a fer vaga) per comunicar l'existència d'aquesta convocatòria i el procediment a seguir en cas que els alumnes decidissin tirar endavant amb aquesta iniciativa. Els delegats, al seu torn informaren als seus grups. Seguidament es va dur a terme una consulta entre els alumnes i es va constatar que només 4 alumnes de 3r, 4t i PQPI estaven en contra de fer vaga. Un cop fet això l'equip directiu va valorar que tots els tràmits legals s'haguessin dut a terme correctament i autoritzà la vaga. Es va informar a les famílies i se'ls feren arribar unes autoritzacions per justificar les faltes d'assistència d'aquesta jornada. 
A més a més, avui també hi ha prevista una manifestació que partirà a les 12 del migdia de la plaça del Tub de Ciutat (Palma). Molts alumnes del nostre centre van expressar la seva voluntat d'assistir a aquesta manifestació i es va estudiar la possibilitat que els interessats llogassin un autobús per anar-hi. Finalment aquesta opció es va descartar i es va decidir usar els busos de línia regular que comuniquen Montuïri, Vilafranca i Porreres amb Ciutat. 
El seguiment de  la vaga ha estat massiu entre els alumnes de 3r, 4t i PQPI. De 167 alumnes de 3r i 4t, 164 han fet vaga, en total un 98,17 %.  Pel que fa als alumnes de PQPI, de 17, 12 han secundat la vaga, en total un 75,58 %. El alumnes de 1r i 2n d'ESO, que per normativa no poden fer vaga, han desenvolupat les classes amb normalitat. La immensa majoria dels alumnes han anat a classe, tot i que l'assistència ha baixat lleugerament respecte a un dia normal. Hem pogut saber que almenys una trentena d'alumnes de Porreres han agafat el bus de línia cap a Ciutat a les 10:45 per assistir a la manifestació de la plaça del Tub. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada