Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 16 de novembre del 2012

LA VAGA GENERAL PARALITZA L'IES PORRERES

Per primera vegada es convocaven simultàniament vagues totals o parcials a diversos Estats del sud d'Europa
El passat dimecres 14 de novembre, l'IES Porreres va viure una jornada de vaga general que gairebé va paralitzar tota l'activitat del centre. El malestar de la comunitat educativa del nostre institut, per l'allau de retallades que la societat està patint, es va fer notar. 
En els dies anteriors, l'equip directiu va informar a pares i alumnes de la convocatòria de vaga i de la normativa que l'afecta i que entre d'altres coses fixa els serveis mínims. Durant tota jornada de vaga els centres docents han de romandre oberts i, per fer-ho efectiu la directora n'és la responsable. La directora i el secretari han de restar en el centre durant la situació de vaga, com a serveis mínims. A més a més, per garantir el control d’accés als centres, a cada institut s'ha de mantenir en el seu lloc de treball una persona de consergeria, designada per la directiva. Per tant, des de de l’IES Porreres, es va informar que no es podia garantir el normal funcionament del centre, especialment pel que feia a l’atenció de l'alumnat i al desenvolupament normalitzat de les classes. També es va fer saber que la prestació del servei de transport no estava assegurada, i que dependria de si els treballadors de l'empresa de transport escolar feien o no vaga.

La Plataforma de l'Embut Crida!, a la qual s'adherí l'assemblea de professors de l'IES Porreres donava suport a la vaga
Per part del professorat, dels 51 professors del centre, 28 feren vaga, el que suposa gairebé un 60 % dels que tenen possibilitat de fer vaga (sense comptar els serveis mínims, mitges jornades que no tenien feina aquest dia, professors de baixa o permís...).
Pel que fa a l'alumnat, de 405 alumnes, 361 van fer vaga, el que suposa aproximadament un 90 %. Els 44 alumnes que assistiren al centre van repassar les matèries amb els professors que no van fer vaga. A les sessions en les que el professor exercia el seu dret de vaga els alumnes s'agruparen per realitzar activitats lúdiques dins l'aula de música.
A banda de paralitzar l'activitat lectiva normal, la vaga va paralitzar la majoria d'altres activitats que es duen a terme al centre en aquest dia, com el repartiment de verdures dels alumnes de PQPI (que es va suspendre), el bloc d'aquesta revista (que no va publicar cap notícia), reunions de departament, equips educatius, atenció a pares,  CCP, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada