Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 25 de desembre del 2012

13D: L'IES PORRERES FA UN LLAÇ HUMÀ PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT

El passat 13 de desembre, es va viure a tota Espanya una jornada de mobilització i protesta organitzada per la CEAPA, els sindicats i la Plataforma per la defensa de l’escola pública a l’àmbit de tot l’Estat espanyol en contra dels retalls en l'àmbit educatiu així com de la LOMQE i del que aquest avantprojecte de llei suposa per tot el sistema educatiu. A les illes aquesta convocatòria també va rebre el suport de la Plataforma de l'Embut: Crida!
Segons els sindicats i la premsa, més d’un 80% dels centres educatius de les illes es van sumar a la iniciativa “Abraça i enllaça el teu centre". I és que, els centres educatius públics de les nostres illes es van sumar a aquesta jornada amb l’acció simbòlica “Abraça i enllaça en teu centre”, tot i les traves que des de Delegació de Govern es van posar per dificultar la seva realització (inesperades visites i advertències de la Guàrdia Civil a alguns centres educatius davant possibles incidents, la il·legalitat de les accions o possibles responsabilitats). Moltes escoles i instituts de bon dematí van abraçar el seu centre o es van enllaçar (a Palma, Manacor, Campanet, Sóller, Alaró, Son Servera...) 
I foren molts més els que realitzaren algun tipus d’acte simbòlic en acabar la jornada escolar: cadenes humanes, llaços humans, repartiment de llaços verds en defensa de l’escola pública o cacerolades tant a Palma com a la Part Forana. També se sumaren a la iniciativa centres de Menorca. La FAPA i les organitzacions sindicals a Eivissa van optar per fer una cadena humana de Vara de Rei fins al Parc de la Pau.
La comunitat educativa de l'IES Porreres va decidir participar en aquesta jornada en acabar la jornada escolar (per tant fora d'horari lectiu) duent a terme un gran llaç humà, en la confecció del qual participaran alumnes, professors i pares, molts d'ells lluint les famoses camisetes verdes de la Plataforma de l'Embut Crida!, en defensa d'una educació pública i de qualitat. Una fotografia en perspectiva aèria del llaç humà s'ha penjat a la pàgina web del centre.
Va ser una jornada més de resposta, de mobilització i d’expressió de la dignitat d’una comunitat educativa més unida que mai per reivindicar un ensenyament públic de qualitat i en català fent front als atacs de les diferents lleis i normatives marcades pels governs central i autonòmic lesives pel nostre model educatiu i la cohesió social de les Illes Balears.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada