Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 4 de febrer del 2013

LLEGENDES DE LES TRES VILES III

LLEGENDA DEN MOIANA (Montuïri)

Francina Massanet Miralles, 2n ESO C
A Mallorca fa molts d’anys, quan res estava fet, quan tot el món volia comandar, quan el mal s’apoderava de les vides i de la gent... un temut i malvat bandoler anomenat Moiana, nascut a la vila de Montuïri, desenvolupà la seva activitat delictiva des de la Serra de Tramuntana, on hi tenia el seu refugi.
Tenia a tota la gent assustada, perquè tallava el coll a les persones i es burlava del poble. Actuava sempre amb un esbart de bandolers. Traït per una dama del poble de Montuïri, el van poder capturar. Va ser pres, juntament amb el seu estol, l’agost de 1666, per ordre del virrei Roderic de Borja, prop d’Orient, després d’una persecució que s’havia iniciat dins la possessió de s’Extremera. 
Moiana en ser proclamat dimoni el 2009 a la plaça de Montuïri
Dia 15 de setembre del mateix any, va ser condemnat i el seu cos va ser dividit en quatre trossos després de tallar-li les orelles a Ses Forques de Montuïri. Li atribueixen almenys vint assassinats, diverses violacions de dones i alguns desafiaments a l’autoritat.
Molts anys després, els bandolers tornaren per Sant Antoni a desenterrar els trossos d’en Moiana, recompondre el seu cos, ressuscitar-lo i convertir-lo en dimoni, per així, tots junts venjar la seva mort al crit de FOC A LA VILA!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada