Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 27 de setembre del 2013

LA SEGONA SETMANA DE VAGA SEGUEIX PARALITZANT L'ACTIVITAT DOCENT A L'IES PORRERES



Cartell en suport de la vaga indefinida
Redacció
L'entrada a la segona setmana de vaga no ha suposat un afebliment d'aquesta a l'IES Porreres, com ha passat a Ciutat o a Menorca. La vaga ha seguit desenvolupant-se amb molta força a la Part Forana, a Eivissa i a Formentera. Al nostre institut el seguiment de la vaga ha seguit essent massiu, tot i que una mica inferior al de la setmana anterior. Dilluns 23 van fer vaga 27 dels 31 professors que hi tenien dret, és a dir, el 87,1 %. Dimarts 24 van tornar a fer vaga 27 professors, però com que aquest dia hi tenien dret 32, el percentatge baixà al 84,4 %. Finalment, el dimecres 25, de 29 professors amb dret a fer vaga, en feren 22, un 75,9 %. Com és natural els professors que han deixat de fer vaga no ho han fet per un sobtat canvi d'opinió, sinó perquè no s'ho poden permetre econòmicament després de perdre 400  o 500 € del seu sou en una setmana de vaga.
Precisament per solidaritzar-se amb l'esforç econòmic que estan fent els professors per millorar les condicions educatives dels seus alumnes (reducció de ràtios d'alumnes per aula, recuperació de desdoblaments, professors de suport i programes de reforç per alumnes amb dificultats, suspensió de l'aplicació d'un TIL inaplicable, ...), els membres de l'APIMA de l'IES Porreres posaren en marxa fa una setmana la iniciativa "escola buida". Es tracta de no portar els seus fills a classe i demanar als professors que vagin a fer feina a un centre buit, per alleugerir les seves pèrdues econòmiques. Això permetria allargar la vaga i augmentar la pressió sobre el govern perquè negocii amb una comunitat educativa absolutament unida. 
Molts pares recolzen els docents
El divendres passat, com ja comentarem en aquest bloc, la iniciativa va tenir un gran èxit i no va venir cap alumne a l'institut, tot i que s'havia pres de forma precipitada i amb certa improvització. Dimarts l'APIMA va convocar una reunió de pares i mares que va omplir el gimnàs de l'institut amb unes 120 persones. La majoria de pares expressaren el seu suport al professorat i a la iniciativa de l'escola buida per dijous i divendres d'aquesta setmana (26 i 27 de setembre), així com dimarts de la setmana que ve (1 d'octubre) i cada dijous i divendres mentre duri la vaga indefinida. Després d'un interessant debat on tothom va poder expressar les seves diferents opinions, aquestes iniciatives s'aprovaren amb només 8 vots en contra, 5 abstencions i més d'un centenar de vots favorables.
La iniciativa doncs es va posar en marxa i ahir, dia 26, només assistiren a classe 12 alumnes, un 3,2 % del total, mentre que només un professor va seguir fent vaga. Avui divendres l'assistència d'alumnes encara ha estat més baixa i només 4 alumnes han vingut a l'institut. Fa dues setmanes que va començar el curs i l'activitat educativa segueix sense iniciar-se ni a l'IES Porreres, ni la major part de les Illes Balears. A més a més el govern comença a mostrar signes d'esgotament i debilitat i ha iniciat una negociació on sembla disposat a fer importants concessions que podrien posar fi al conflicte.
La força , la durada i el suport social de la vaga han obligat als dirigents polítics a negociar amb el comité de vaga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada