Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 19 de novembre del 2013

SIMULACRE D'INCENDI A L'IES PORRERES

Els bombers arribant al pati de l'IES Porreres per rescatar les víctimes i apagar el fals incendi declarat a l'aula d'informàtica
Redacció
El passat divendres, dia 15 de novembre, a les 11:30, es va dur a terme un simulacre d'incendi al nostre institut, en el qual participaren sis efectius del parc de bombers de Llucmajor, a més de dos policies locals i diversos membres de protecció civil. Poc abans, i tal com ja informarem en l'anterior entrada d'aquest bloc, un grup de professors havia participat en una classe teòrica i pràctica de maneig d'estris antiincendis. 
Segons la informació proporcionada pels Bombers de Mallorca l'incendi simulat es va declarar al primer pis, a l'aula d'informàtica pel curtcircuit d'un aparell electrònic. Ràpidament es va posar en marxa el pla d'emergències de l'institut, activant l'alarma d'incendi, procedint a l'evacuació de l'edifici i avisant als efectius d'extinció d'incendis. 
Tot i el fum que omplia el passadís de la primera planta a major part de les aproximadament 450 persones que en aquell moment es trobaven al centre van poder sortir pel seu propi peu cap al pati. Els alumnes sortiren de les seves aules ordenadament, per grups, sense emportar-se les seves pertinences i després de ser comptats pels seus professors, en direcció a les portes d'emergència. Aquest operació no va quedar exempta de dificultats, donat que a la planta baixa es van trobar bloquejada la porta d'una de les sortides d'emergència. 
Els bombers rescatant una falsa víctima d'intoxicació per fum
Un cop al pati es dirigiren als punts de reunió on tornaren a ser recomptats pels professors. Els professors informaren a l'equip directiu si els seus grups eren complets o si faltava algun alumne. Això, i els crits que pegaven des de les finestres va permetre saber que unes 40 persones, entre alumnes i professors van quedar atrapades en dues aules i que caldria rescatar-les. La resta d'alumnes foren traslladats a les grades del camp municipal de futbol per protegir-los de la pluja i el mal temps regnant a la zona.
En poc més de 10 minuts arribaren al centre els efectius dels Bombers de Mallorca, Policia Local i Protecció Civil. El bombers procediren a rescatar als grups atrapats així com una falsa víctima (un ninot), intoxicada pel fum. Seguidament s'extingí el fals foc. Un cop fet això, cap a les 12:30 es donà per acabat el simulacre i es procedí a retornar ordenadament els grups a les seves aules. Un cop acabat el simulacre, els efectius d'emergències es reuniren amb la direcció del centre per analitzar les circumstàncies del simulacre i comentar aspectes a millorar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada