Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 11 d’abril del 2014

UN MURAL DE TIÀ ZANOGUERA REIVINDICA AL PATI DE L'IES PORRERES LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

Aquesta és l'obra original de Tià Zanoguera a partir de la qual els alumnes van fer la nostra versió
Comissió TIL/Redacció
Des de la comissió lingüística (TIL) es va fer la proposta per a fer un mural reivindicatiu per la llibertat d'expressió al pati del centre com a resposta als retalls en aquesta matèria que està patint la comunitat educativa en els darrers temps.
Es va seleccionar l'obra de l'artista Sebastià Zanoguera, pintor de Son Ferriol, i es va decidir fer-ne una versió més nostra i relacionada amb el moment històric que estam vivint (pèrdua de llibertats i restricció de drets). Es va pensar afegir a l'obra original un grapat de paraules en positiu i un altre en negatiu. Per aconseguir-ho es va demanar la col·laboració d'alumnes i professors per decidir quines paraules es trobava que es podrien escriure.  Així es van seleccionar paraules com llibertat, sinceritat, pensar, pau, alegria, ...
Un cop elegides aquestes paraules el grup d'Educació Plàstica de 4t realitzaria un Taller de pintura mural amb la guia i col·laboració del propi artista.
Les paraules escollides seran treballades des de les matèries d'Ètica i de Ciutadania, però també es poden treballar des d'altres assignatures.
Així va quedar la versió de l'obra de Zanoguera feta `pels nostres alumnes de plàstica



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada