Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 12 de novembre del 2014

L'IES PORRERES RECUPERA ELS FOGUERONS DE SANTA CATALINA

Aquest curs el fogueró pro-viatge d'estudis de l'IES ha canviat de dates, passa de sant Antoni a santa Catalina
Redacció
Enguany l'institut ha decidit recuperar per al seu fogueró pro-viatge d'estudis una festa que tenia certa tradició a la comarca, però que en els darrers anys s'havia anat perdent, santa Catalina. Antigament molts pobles de Mallorca celebraven aquesta festivitat encenguent foguerons a la vigília, entorn als quals la gent es reunia per torrar els embotits acabats d'elaborar a les matances, beure vi novell, ballar i cantar. Actualment aquesta tradició encara es conserva en alguns llocs, destacant el cas de Bunyola, on coincideix amb la seva fira. 
És aquesta la tradició que des de la comissió d'extraescolars s'ha proposat recuperar, substituint el fogueró pro-viatge d'estudis de sant Antoni organitzat en els últims cursos. 
Aquesta substitució ve motivada pel fet que ja hi ha altres foguerons de sant Antoni amb més tradició al poble i ni l'afluència de públic ni la recaptació eren les desitjades. A més es podia mal interpretar que el fogueró de l'institut intentava fer la competència a aquests altres foguerons. Per això es va decidir recuperar una tradició perduda per mantenir el fogueró però en unes altres dates.
Per tant, el proper 28 de novembre, a les 20:30 es posarà en marxa aquesta nova proposta que esperem que tingui molt d'èxit i es consolidi en el nostre calendari de festes de centre amb "les verges", "sant Antoni" o "sant Jordi". Com ja hem dit es farà una torrada pro-viatge d'estudis, els beneficis de la qual serviran per finançar el viatge dels alumnes de 4t a Londres. Els alumnes de 4t venen aquests dies tiquets de 3 € que donen dret a pa, llom, llonganissa i botifarró, tot i que també es poden adquirir a la consergeria del centre. Col·laboren en l'acte l'empresa "Agromart" i els ajuntaments de Porreres, Vilafranca i Montuïri. Serà una bona oportunitat de tota la comunitat educativa per trobar-se, passar-ho bé i ajudar als alumnes del darrer curs en el seu viatge de comiat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada