Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 23 de gener del 2015

FOGUERÓ DE SANTA CATALINA

Panoràmica del fogueró de Santa Catalina de l'IES Porreres del passat 28 de novembre de 2014
Redacció/ACE
Com ja vam dir en un article anterior enguany l'institut ha recuperar amb gran èxit una festa que tenia certa tradició a la comarca, però que en els darrers anys s'havia anat perdent, la dels foguerons de Santa Catalina. Antigament molts pobles de Mallorca celebraven aquesta festivitat encenent foguerons a la vigília, entorn als quals la gent es reunia per torrar els embotits acabats d'elaborar a les matances, beure vi novell, ballar i cantar.
És aquesta la tradició que la comissió d'extraescolars ha recuperat, substituint el fogueró pro-viatge d'estudis de sant Antoni organitzat en els últims cursos. Aquesta substitució venia motivada pel fet que ja hi ha altres foguerons de sant Antoni amb més tradició al poble i ni l'afluència de públic ni la recaptació eren les desitjades. A més es podia mal interpretar que el fogueró de l'institut intentava fer la competència a aquests altres foguerons. Per això es va decidir recuperar una tradició perduda per mantenir el fogueró però en unes altres dates.
Hi va assistir una gran quantitat d'alumnes de tots els cursos, així com nombrosos exalumnes
Per tant, el 28 de novembre, a les 20:30 es posà en marxa aquesta nova proposta amb gran èxit de convocatòria donat que va reunir més 300 persones tot i les inclemències metorològiques. L'IES Porreres inaugurava amb aquest acte la temporada de foguerons que viu el seu clímax amb les festes de Sant Honorat, Sant Antoni i Sant Sebastià, al mes de gener i es va notar perquè hi havia ganes de torrar. Així doncs la festa va començar amb la torrada pro-viatge d'estudis, els beneficis de la qual serviran per finançar el viatge dels alumnes de 4t a Londres. Els alumnes de 4t varen vendre en els dies anteriors dies tiquets de 3 € que donaven dret a pa, llom, llonganissa i botifarró.

Després de sopar es va dur a terme un petit concert per part d'un grup d'alumnes de l'institut. Per una banda Maria Bennássar i Maria Rabanal tocaren unes quantes cançons que havien preparat a l'assignatura de Taller de Música i posteriorment un grup d'alumnes de segon feren una demostració de virtuosisme amb l'ukelele. També va amenitzar la nit un espectacle de màgia realitzat pel showman "El Mag" (Miquel Àngel Carbonell), alumne de 3r. Lamentablement la pluja va obligar a interrompre la festa abans del que tots els participants haurien desitjat. 
Col·laboraren en la seva organització l'empresa "Agromart" i els ajuntaments de Porreres, Vilafranca i Montuïri. Va una trobada de tota la comunitat educativa per conèixer-se, passar-ho bé i ajudar als alumnes del darrer curs en el seu viatge de comiat. Esperem que aquesta festa es consolidi en el nostre calendari de festes de centre amb "les verges", "sant Antoni" o "sant Jordi".
Si voleu veure més fotografies d'aquesta festa podeu trobar un foto-reportatge a la secció de pàgines del blog o anar-hi directament fent click en aquest enllaç:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada