Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 5 de maig del 2015

XERRADES PER PREVENIR EL CIBERBULLYING A L'IES PORRERES

Els alumnes van veure un impactant vídeo d'aquesta adolescent nord-americana víctima del ciberbullying
Francesc Melià, coordinador de convivència
El passat dia 3 de febrer membres del cos policial de la Guàrdia Civil juntament amb el policia tutor de l'IES Porreres van realitzar unes xerrades als alumnes de primer d'ESO sobre l'assetjament escolar i el ciberbullying. En aquesta didàctica conferència els agents van explicar que és l'assetjament escolar en general però van centrar l'atenció en el ciberbullying o assetjament escolar a través de les xarxes socials. En aquest sentit van explicar com, any rere any, aquest està creixent perquè l'accés a les xarxes socials és també cada vegada més gran entre els adolescents.
Així mateix els conferenciants van posar èmfasi en fer entendre que els alumnes tot i ser menors tenen responsabilitats i que la llei així ho marca amb la Llei de Resposabilitat dels Menors. “Els menors d'edat no sou irresponsables, sinó que hauríeu de respondre dels vostres actes davant la justícia.” - asseguraren els policies. En aquesta mateix sentit van explicar com en darrer extrem els pares dels alumnes en són “responsables finals”. Així, per exemple, si un menor fos jutjat i condemnat a pagar una multa econòmica, qui n'haurien de fer front serien els seus pares.
Ja per acabar, la xerrada es va centrar en el paper què hem de tenir davant casos d'assetjament o ciberbulliyng: cal que els joves que es sentin assetjats ho denunciïn, que ho contin als seus pares o mestres. Els alumnes que veuen cassos d'assetjament també haurien de denunciar-los sinó en serien còmplices. Solament enfrontant-nos al problema el podrem solventar.
Finalment es va projectar un vídeo que explica el cas d'una jove dels E.U.A., Amanda Todd, que a causa de l'assetjament va acabar posant fi a la seva vida. Aquest vídeo va resultar molt impactant entre els alumnes. (Si el voleu veure us adjuntem l'enllaç https://www.youtube.com/watch?v=6yIhGau0qXg )
Els alumnes es van mostrar interessats i empàtics, participant explicant exemples que havien vist en pel·lícules o sèries de TV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada