Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 20 d’octubre del 2015

CONVOCADES ELECCIONS PER RENOVAR PARCIALMENT EL CONSELL ESCOLAR DEL NOSTRE CENTRE

Redacció
 Dos cursos després la democràcia escolar torna a manifestar-se al nostre centre en forma d'eleccions per renovar la meitat dels representants de pares, alumnes, professors i personal d'administració i serveis al consell escolar. 
L'interès d'aquestes eleccions des que es va aprovar la LOMQE, més coneguda com llei Wert, ha minvat molt. La LOMQE ha deixat els consells  escolars totalment descafeïnats, buidant-los de competències. Aparentment el consell escolar segueix essent l'òrgan de govern dels centres, però perd moltes de les seves competències que passen a la directiva. El consell escolar ja no aprova els pressuposts, ni els projectes educatius, ni el procés d'admissió d'alumnes. A més a més perd molt de pes a l'hora d'elegir la direcció del centre. Bàsicament queda reduït a un consell consultiu, que ha de ser informat de tot, pot expressar opinions, però no té veu ni vot en la majoria d'aspectes en què fins ara intervenia activament. La democràcia als centres és, amb aquesta llei, una democràcia de molt baixa qualitat, perquè el seu principal òrgan d'expressió esdevé un element purament decoratiu i absolutament buit de contingut. Es tracta d'un model més autoritari, amb un consell escolar que existeix però no té poders i on la direcció és qui ho pot decidir pràcticament tot. Tanmateix a molts instituts, com pot ser el nostre, les direccions han decidit no prendre decisions importants sense el consens de la comunitat educativa o del claustre de professors, tot i poder-ho fer legalment, per mantenir l'esperit democràtic que Wert ha intentat destruir.
De moment ja s'ha constituït la Junta Electoral del nostre centre i avui, dia 20 d'octubre, es publiquen els censos electorals definitius de pares, alumnes, professors i personal no docent. Fins dia 29 d'aquest mes hi ha temps per presentar candidatures La "campanya electoral" començarà formalment el proper dia 9 de novembre quan es presentaran les llistes de candidatures definitives. Dia 17 de novembre es celebraran les eleccions de l'alumnat. Dia 18 es celebrarà el claustre extraordinari per a lelecció dels representants del professorat i les eleccions del personal d'administració i serveis. Finalment dia 19 es celebraran les dels pares i mares d'alumnes, a les quals es pot votar presencialment o per correu (es pot sol·licitar a secretaria fins dia 13 de novembre).
Un cop realitzat l'escrutini el dia 20 de novembre es proclamaran els candidats electes, i aquell mateix dia, es constituirà el nou consell escolar de l'IES Porreres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada