Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 17 de maig del 2016

DIADA DE SANT JORDI 2016

Els alumnes de 3r organitzaren juntament amb els professors de la comissió d'extraescolars el repartiment de roses amb missatge. Els beneficis econòmics de la venda de roses es destinen al finançar el viatge d'estudis del proper curs.
Coloma Taberner, 2ESO-B/CNL
La celebració del dia de Sant Jordi a l'IES Porreres és un bon exemple de treball interdisciplinar de centre. Es tracta també, com no podria ser d'altra manera, de la festa les roses amb dedicatòria, que els alumnes de 3ESO preparen amb la coordinació d'extraescolar i que reparteixen per fer-nos sentir la festa amb il·lusió.
Els casellers del professorat plens de roses dedicades
Enguany en motiu de l'any Pere Capellà els alumnes de tots els cursos han treballat la seva figura des de diferents departaments i assignatures (ètica/valors ètics, català, taller de teatre, castellà, música, orientació, taller d'artesania, etc.). La diada es va aprofitar per mostrar algunes de les feines fetes, com els recitals i les actuacions preparades per català, castellà, música i taller de teatre. 
Com a activitats previes desenvolupades durant la setmana de la diada destacariem la confecció de dos calendaris poètics del mes d'abril amb poemes visuals dedicats a la poesia de Pere Capellà per part dels alumnes dels alumnes d'ESO, PMAR i diversificació a les classes de Llengua i literatura catalanes. (els números han estat elaborats a les classes de taller d'artesania. També es presentaren diverses exposicions com l'exposició a la biblioteca “El meu petit príncep”, creació dels alumnes de 3 ESO (organitzada per la  Comissió de Biblioteca), l'exposició al passadís del 1pis dels treballs realitzats pels alumnes de 2ESO a partir del llibre Pulsacions de Javier Ruescas i Francesc Miralles. (Departament de Llengua i literatura Catalanes) i la mostra de fotografia creativa realitzada per l'alumnat de 1r i 2n. una activitat molt original fou la projecció de Selfies enviats per la comunitat educativa presentant un llibre i l'exposició d'un mural amb els mateixos selfies. (Organitzat per la Comissió de Biblioteca). Finalment destacariem la projecció d'un vídeo de presentació de Pere Capellà, l'elaboració d'un pòster dedicat a Pere Capellà realitzat per l'alumnat de diversificació i la decoració d'un escaló de l'escala principal amb un vers de Pere Capellà.

El parlament de Llorenç Capellà a alumnes i professors
Un any més es va celebrar la festa de Sant Jordi a l'IES Porreres, enguany va ser el dia 22 d'abril. No faltaren els missatgers de 3 ESO que varen repartir les roses que els alumnes havien comanat a benefici del viatge d'estudis.

Després de llegir els missatges que els nostres amics, amigues, al·lots, al·lotes o amants secrets ens enviaren, sortírem al pati per tots junts celebrar la diada, presentada per la nostra directora Mika Obrador, que no va deixar passar l'oportunitat de recordar que l'institut ja havia arribat als 10 anys d'existència.

Seguidament, atès que Pere Capellà és el personatge d'aquest curs al nostre institut, el seu fill Llorenç Capellà ens parlà de la vida del seu pare. Des d’aquestes línies volem donar-li les gràcies.

Per continuar la celebració diferents grups d’alumnes interpretaren poemes de Pere Capellà, tant en castellà com en català. I els alumnes de Taller de teatre de 2n representaren un fragment de l'obra de teatre del mateix autor anomenada Val més un dit en es front.
Llorenç Capellà amb els guanyadors dels premis literaris

A continuació, es lliuraren els premis literaris de narrativa i poesia organitzats pel departament de català i a tots els participants se’ls va entregar un obsequi. Els premis foren entregats per Llorenç Capellà i Maria Barceló i Joan Bennàssar, en representació de l'Agrupació Cultural de Porreres i l'APIMA respectivament, ja que les dues entitats col. laboraren econòmicament i com a jurat en els premis de Narrativa.
Llavors lliuraren els premis de fotografia creativa per part del departament de Ciències naturals i també els premis de la gimcana sobre Ramon Llull.
Enhorabona a tots els guanyadors i guanyadores!

Després hi va haver les actuacions musicals dels alumnes de Taller de música de 2n amb la cançó Ai Dolors! de Manel, seguidament alumnes de 3r cantaren La dansa del vestit i Jo sóc català, que forma part de les anomenades Cançons republicanes de Pere Capellà. Com ja és habitual els darrer anys ens convidaren a tots, alumnes i professors a cantar la Balanguera.

Per acabar, el departament d'FB bàsica obsequià Llorenç Capellà amb un caixó de verdures de l'hort i passaren a sembrar un lledoner en homenatge a ell i al seu pare.


S'ha de dir que durant la celebració no hi faltaren els moments reivindicatius quan les presentadores anunciaren la representació teatral i ens convidaren a assaborir bé l'espectacle ja que l'assignatura de teatre ha anat desapareixent dels diversos cursos acadèmics i aquest és el darrer curs que s'ha impartit. Així mateix es lamentaren de la pèrdua d'hores de plàstica i música que l'aplicació de la LOMQE ha generat.

Com a novetat enguany alguns alumnes d'FP bàsica feren connexions en directe amb la Ràdio de Porreres per retransmetre l'acte.

Si voleu veure més fotografies d'aquesta diada vos hem preparat un foto-reportatge a l'apartat de pàgines d'aquest blog, al qual podeu accedir directament per mitjà d'aquest enllaç:


Les actuacions musicals acompanyaren els textos de Pere Capellà i altres poetes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada