Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 17 d’abril del 2017

CAPLLETRES A 3 I 4 ESO

Exemples de lletres capitals elaborades pels alumnes de 4t d'ESO Mourad Benyaagoub i Helena Mateos
Redacció
Els alumnes de 3r i 4t d'ESO han fet una activitat per treballar les lletres capitals a Educació Plàstica. Alguns l'han introduïda en el projecte que fan conjuntament amb Català sobre "El Petit Príncep". La caplletra, lletra capital o capitular, sol ser la primera lletra d'un text, llibre, etc, que ha estat ornamentada amb fins estètics o il·lustra el tema del que tracta el text. És una primera aproximació al que després esdevindrà el còmic tal com l'entenem avui en dia. L'ús de caplletres destaca especialment a Europa a l'època medieval amb la intenció d'il·luminar els texts. Dins dels scriptoriums dels monestirs medievals la tasca dels il·luminadors que feien lletres capitals i miniatures era molt específica i apreciada, com actualment ho és la dels tipògrafs en el disseny gràfic i publicitari.
Properament podeu trobar una exposició virtual d'aquests treballs a la "Galeria Povimon", situada a la pàgina "Arts & Crafts" del nostre blog.

Tres mostres de caplletres elaborades per l'alumnat de 3r d'ESO Eva Garí, Lourdes Rosselló i Zoila Enamorado respectivament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada