Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 22 de juny del 2017

SANT JORDI 2017, CULMINACIÓ DE L'ANY DAMIÀ HUGUET

Enguany tenguerem dues convidades, la dona i la filla de Damià Huguet, el poeta campaner que aquest curs hem treballat
Rebre roses fa molta il·lusió
CNL
La celebració de Sant Jordi al nostre centre està més que consolidada. Podem dir que alumnes, professors i personal no docent l'esperen amb entusiasme.
Durant les primeres hores del matí es pogueren veure els alumnes de tercer preparant amb molta dedicació les roses amb missatge que posteriorment es distribuïen per les aules i la sala de professors per fer-les arribar als seus destinataris.
Altres professors i alumnes prepararen l'escenari perquè tot estàs a punt per començar la celebració. Enguany tenguérem dues convidades, la dona i la filla de Damià Huguet, el poeta que aquest curs hem treballat.
Na Manena Huguet, filla de Damià Huguet va oferir-nos unes paraules per encetar l'acte. Ens va animar a escriure com ho va fer el seu pare quan ella era petita. “Per escriure bé, és necessari llegir molt..”ens va dir.
Les presentadores de l'acte
A continuació, les presentadores Xisca Garí i Helena Mateos citaren unes paraules precioses del periodista Antoni Basas que resumeix molt bé l'essència de la festa.
La de Sant Jordi és una festa que, quan l’expliques als estrangers, els meravella, perquè encara que és una festa de lletres, s’entén en tots els idiomes, perquè s’entén amb el cor. Una festa de la qual és gairebé impossible no voler participar, perquè no crida, sinó que convida, de nens a vells, cadascú en la seva mesura.”
La festa ja estava en marxa, era el moment de la creativitat del nostres alumnes. Gaudírem d'un variat recital de poemes en català, castellà, alemany i anglès i de bona música.
Entremig s'entregaren els premis de la gimcana de Randa a tercer d'ESO, els de les proves cangur de primer i segon d'ESO i del concurs literari de narrativa i poesia de tots els nivells.
Finalment els alumnes de FPB obsequiaren les convidades amb un lot de productes de l'hort i ajudaren a sembrar el lledoner en homenatge a Damià Huguet, després de cantar una versió molt particular de La Balanguera.
L'acte va acabar amb una interpretació molt particular de La Balenguera al ritme de la música de la pel·lícula The Godfather (El padrino)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada