Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 15 de novembre del 2017

LA NIT DEL TASTART

Equip de redacció de 2ESO-A
La nit de l’art de Porreres començà l’any 2016, tengué tant d’èxit que l’Ajuntament decidí repetir-la, introduint-hi elements innovadors i atractius per a tot tipus de públic.
Enguany Porreres es va omplir d’art, el 14 d’octubre. Té el nom de TASTART perquè mentre la gent passeja, entra i surt de les exposicions pot tastar tapes i vins. Una de les paradetes més concorregudes va ser la dels quintos del 2000 que oferien tapes per acompanyar el tast de vins. Al centre del poble (museu, Hospitalet, Auditori, Ajuntament, pàrquing..) s’hi van poder veure varietat de manifestacions artístiques: pintures, escultures, art urbà, còmics, gravat, fotografia, vídeoart, etc.
ALGUNS EXEMPLES
MÚSICA
A plaça, un escenari amb actuacions musicals i dansa ambientava la vetlada.
En una sala, a l’interior de l’auditori, una dona tocava el piano envoltada d’espelmes. Impressionava molt la seva forma de tocar, estava molt obscur i podies escriure missatges a les persones que ja no hi són.
PINTURA
A l’entrada lateral de l’Auditori, hi havia una activitat molt original. L’artista et posava unes ulleres virtuals especials amb les quals només tu podies veure el que estaves pintant/dibuixant.
A l’Hospitalet hi havia un cavall que tenia ales (Pegàs) i un quadre molt bonic. A l’Escola Nova s’hi podia veure una original exposició de mans.
GRAFITS
Al carrer paral·lel a la plaça de toros, l’autor Joan Aguiló ens ha deixat un grafit, un ca i un nin de dimensions enormes que ocupa tota la façana d’un edifici que conté un transformador. L’obra es titula “El Transformador transformat”.
Un altre grafit es pot veure a l’aparcament de la plaça de toros, l’obra anomenada “Els Còmics” pintada en blanc i negre, mitjançant la tècnica del còmic exposa personatges de còmics tan antics com moderns, com per exemple, Zipi y Zape o Tintin…amb unes divertidíssimes vinyetes.
A la paret del centre de salut de Porreres hi trobam un altre dibuix d’uns músics que tocaven instruments mentre pujaven unes escales de fusta i que es pot interpretar com la cultura musical de Porreres.
Els grafits dels carrers agradaren molt a grans i petits. A més, els 3 murals queden per molt de temps a les parets del poble i fan el poble més viu.

ORIGINAL EXPOSICIÓ. Qui Som? 

El més impressionant i sorprenent va ser l’exposició d’esquelets i de moltíssimes obres de grans pintors creades i versionades pels alumnes de primer i segon d’ESO de l’IES Porreres i les seves famílies.
Aquesta exposició començà quan la batlessa va anar a l’institut a convidar els alumnes de 1r i 2n d’ESO a participar al TASTART. A “Projectes” es van acabar d’explicar les dues produccions que es farien: les versions d’obres d’art que reflectissin aspectes de la família s’havien de fer individualment i amb ajuda de la pròpia família, en canvi, els esquelets s’havien de fer en grup i amb materials recuperats. Podeu veure una mostra de les creacions presentades a aquest link o a la pàgina arts & crafts del blog:


L'APUNT: ART URBÀ

Núria Tur, Xavier Riera, Ilham Talbi i Tomeu Vich, 2ESO-D

Una de les manifestacions artístiques que actualment està molt de moda és l’art urbà.

Poder anar pel carrer i poder veure obres que són referències a crítiques anònimes o als sentiments de qualque persona que no està d’acord amb qualque cosa, és una forma d’adonar-te del que passa i que hi ha gent que està bastant més malament que tu.

Nosaltres creim que la gent té dret a expressar-se com vulgui. Tant si és amb pintades com si és manifestant-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada